Sopcast Installeren

Na het openen van de downloadlink zal je gevraagd worden om een zip bestand te downloaden of te openen.

De eerste mogelijkheid is het bewaren van het .zip bestand op een bepaalde locatie op jouw computer. Kies dan gewoon de gewenste locatie en klik op ‘save’ of ‘bewaren’. Vervolgens ga je dan naar deze locatie en open je het desbetreffende bestand.

De tweede mogelijkheid is om meteen op ‘Open’ te klikken. Het .zip bestand zal dan openen en je krijgt twee bestanden te zien. Een txt bestand en een exe bestand. Dubbelklik op het exe bestand om de installatie van Sopcast te starten.

In sommige gevallen zul je een automatische veiligheidswaarschuwing krijgen. Druk hier op ‘Yes’ om verder te gaan.

Kies nu de installatietaal. Bij voorkeur kies Engels. Nederlands wordt als installatietaal helaas nog niet ondersteund. Klik nadien op ‘OK’.

Het installatieproces start met een verwelkomingsboodschap. Klik op ‘Next’.

Het eerste scherm van het eigenlijke installatieproces toont je de zogenaamde licentievoorwaarden. Als je akkoord gaat met deze voorwaarden en verder wilt gaan met de installatie, klik dan op ‘I Agree’.

Vervolgens vraagt het installatieprogramma of je een standaardinstallatie of een aangepaste installatie wenst. Bij een standaardinstallatie wordt automatisch de Sopcast Ask toolbar geïnstalleerd. Hiermee kun je op snelle wijze Sopcast via de toolbar bedienen. Ask.com wordt in dit geval ook jouw homepage. Via de aangepaste installatie kies je zelf of je deze homepage en toolbar wilt of niet. Klik na jouw keuze op ‘next’. Je hebt de toolkbar niet nodig ons advies is daarom dus ook om hem niet te installeren.

Sopcast setup vraagt de gebruiker nu waar hij of zij het programma wil installeren. Via ‘Browse’ kun je de gewenste locatie kiezen. Druk nadien op ‘next’.

Sopcast zal nu geïnstalleerd worden. Naderhand krijg je de melding dat Sopcast geïnstalleerd is op jouw computer. Wil je het programma meteen starten zorg er dan voor dat ‘Run Sopcast’ aangevinkt staat. Klik op ‘finish’ om het installatieproces te beëindigen.

Sopcast zal vervolgens opstarten, waarbij je anoniem kan aanloggen of een nieuw profiel kan aanmaken. Na het inloggen zul je gebruik kunnen maken van de applicatie.

Één reactie op Sopcast Installeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.