SopCast Handleiding

Na installatie van SopCast kun je van start gaan met het eigenlijke gebruik. Hoewel het programma zeer gebruiksvriendelijk is, zetten we hier de belangrijkste elementen en aspecten van SopCast even op een rijtje.

1) Het starten van de applicatie doe je via het Start menu of via de schortcut die je al dan niet hebt aangemaakt.

2) Vervolgens zal er een login scherm verschijnen. De meeste kanalen zijn beschikbaar als anonieme gebruiker. Je kunt je eventueel ook registreren en een gebruikersnaam kiezen. Hierdoor krijg je toegang tot alle kanalen, kun je ook je eigen TV-kanaal aanmaken of toegang krijgen door anderen tot speciale TV-kanalen.

3) Als je succesvol hebt ingelogd, krijg je het volgende scherm te zien:

Het hoofdscherm van Sopcast bestaat in feite uit 3 secties.
De adresbalk: Alle kanalen die in het verleden zijn bekeken kunnen hier opgeroepen worden. Je kunt hier het zogenaamde sop adres of het TV-kanaal ID ingeven om een TV-kanaal te openen.
Hoofdmenu’s (Home, Live Channels, VoD Channels, MyServer en FAQ)
Het optiemenu: Dit menu bevindt zich onderaan en bevat de volgende submenu’s: Sub (om toegang te krijgen tot meer kanalen), Apply (om je eigen kanaal te openen), Option (Extra opties) en Logout (om uit te loggen).

4) Het Live Channels menu

Live Channels gaat zoals de naam zelf al aangeeft alle live kanalen weergeven. Het kanaal zelf kan geopend worden door dubbel op het desbetreffende kanaal te klikken.

Bovenaan dit Live Channels scherm vind je 4 knoppen.

Daarnaast is op dit scherm ook de naam van het kanaal, het kanaal ID en een statusbalk met de kwaliteit van het kanaal te zien.

5) Als je dubbel klikt op het gewenste kanaal zal de videospeler zich openen.

Dit zijn de belangrijkste knoppen en hun functies van het videospelerscherm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.